Vítej v mém světě plném písmenek!

Recenze: Na vlásku (Tangled)

17. června 2011 v 17:00 | Yanny.)) |  ♥ Recenze na filmy



Na vlásku
Originální název: Tangled
Dabují: V českém znění - Vojta Kotek, Helena Vondráčková,..
V původním - Mandy Moore
Žánr: Animovaný, Pohádka, Muzikál

Já a má dvacetiletá sestra, věrné fanynky všech animáků. Nedokážu vám ani vyjmenovat, které všechny kreslené filmy jsme spolu už viděly a kolik hlášek z nich denně použijeme v normálním životě.
Ukázka ve filmu na mě působila spíš hodně pohádkově, přece jenom to není naše zbožňovaná Pixorka a je na námět pohádky o Zlatovlásce, ale nespočet skvělých recenzí a doporučení od mých kamarádek, které se jinak animáků obloukem vyhýbají, mě přimělo, abych věrně a nedočkavě čekala, až se na internetu konečně objeví dabovaná česká verze, abych si ji mohla stáhnout. Protože ačkoliv jakkoliv preferuji originální znění u filmů, k animákům patří dobrý dabing asi jako ke Shrekovi Oslík, ke Glorii Melmen nebo k Wazovskimu James P. Sullivan.
Uvelebily jsme se sestrou tradičně na pohovku, přinesly všechny dobroty, které jsme doma našly a jen řvaly a prskaly smíchy nad všemi těmi hláškami. A na konci jsme nezklamaly a zase uronily nejednu dojatou slzičku a troubily do kapesníků. :D
Opravdu musím konstatovat, že je to jedna z nejkvalitnějších pohádek. A nejen pro děti. Jsem příjemně překvapená, že Walt Disney ještě dokáže všechny strčit do kapsy a úžasně jít se svými nápady s trendy filmových tvůrců.


Vsadili na klasiku, kterou využili už i v Shrekovi, kdy se z největším padouchů stávají neškodné dušičky, co mají jen sen stát se květinářem nebo pianistou.
Ovšem nenajdete zde ukecaného přítele na cesty jako snad v každém takovémto příběhu, ale o hlášky se postarají hlavní hrdinové, kteří se neustále pošťuchují a záhy se do sebe samozřejmě zamilují.
Ale o roztomilá zvířátka zde není nouze, takže i když nemluví, jejich gesta si zamilujete natolik, že jim svými sympatiemi dáte jednoznačně přednost před hlavními hrdiny.
Takže můžete vidět rozkošného a roztržitého chameleona, kterého budete chtít mít doma, anebo nebojácného a mravného bílého královského oře, který se postará o nejvtipnější momenty celého filmu.
Takže pokud hledáte oddychovku, u které se zaručeně zasměje, a také si trochu zabrečíte a rozhodně vám to zlepší náladu o 360 stupňů, tohle je ono.

Anotace:
Kdo by neznal pohádku o Losice s dlouhými vlasy? Musím se přiznat, že já jí neznala, takže se rychle seznamte alespoň takto:
Na vlásku je animovaná hudební komedie plná efektů a dobrodružství o dívce, která má kouzelné vlasy zlaté barvy dlouhé víc než 70 stop. Princezna Locika je unesena z hradu svých rodičů již jako dítě a zamčena v tajné věži a toužící po dobrodružství. Nyní je ve věku teenagera s bujnou fantazií a odhodlá se s pomocí temperamentního bandity provést velkou útěkovou akci. Locika a její komplici nacházejí dobrodružství, srdce, humor a vlasy… spoustu vlasů. Prozrazení jejího královského původu visí na nitce a její únosce je jim v patách. Tato komedie je převyprávěním klasické pohádky bratří Grimmů.

Hodnocení: 95%

(O pár procent méně, protože se sestra stále ptala: "Jak je možný, že… že má najednou kratší vlasy? A tak dále. Sice jsem jí stále opakovala: "Eli, je to jenom pohádka." Ale stejně…)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 love-annie love-annie | Web | 17. června 2011 v 21:40 | Reagovat

Tuhle pohádku jsem v kině bohužel prošvihla, ale stáhnu si jí. :)

2 džejn džejn | Web | 18. června 2011 v 0:05 | Reagovat

Byla jsem na ní v kině a odešla jsem naprosto vysmátá a v pozitivní náladě:) podařený kousek, překrásná grafika, hlášky a hlavně ten leguán...ten mě dostával nejvíc:D

3 Vendy Vendy | Web | 18. června 2011 v 10:46 | Reagovat

Další skvělá recenze na příjemný film. Sice jsem ho neviděla, ale slyšela dobré ohlasy, takže vážně bude dobrý. Pohádku Locika jsem nedávno viděla - nic moc verze, ale aspoň jsem se dozvěděla, o čem je.
Na tenhle animák se ráda podívám, animované filmy mám ráda, i když už dávno nejsem dítě. Ale, jak píšeš, mnoho animáků je určeno i dospělým, nejen dětem, to jen u nás jsou pořád tendence házet animované filmy do kategorie pro děti. Takový Shrek nebo Úžasňákovi či Princezna Mononoke nebo Persepolis, tuto iluzi rozbíjí. Naštěstí...
Na ty kratší vlasy se zaměřím.
P.S. - máš dobrý postřeh, ty dvě otázky v anketě jsou téměř shodné, ale je tam drobný rozdíl - v jedné přímo označuji činnosti, druhá je otevřená všemu, včetně schrupnutí si, civění do blba, sázení kytek, hraní kuželek nebo skládání puzzle...

4 Madde Madde | Web | 18. června 2011 v 10:54 | Reagovat

Sice animáky jsou supr, ale bezkonkurenční jsou kreslené filmy od Disney z roku raz, dva :D Jojo a podle toho jak jsi to popsala tato vypadá zajímavě musím se na ni kouknout :)

5 Kath Kath | Web | 18. června 2011 v 16:02 | Reagovat

Tahle pohádka patří mezi mé nejoblíbenější. Je velice povedená. Jinak u mediátora se bát vážně bát nebudeš, to mi věř :D a kdybych věděla o nějakém místě, kde jí mají, dám ti hned vědět :)

6 Fleur 花 Fleur 花 | Web | 18. června 2011 v 23:10 | Reagovat

Tangled je nejkouzelnější animák,co jsem viděla.
Se ségrou taky fandíme animovaným disneyovkám a na tenhle film jsme se těšily už od doby, co jsme zjistily, že bude existvat. Měsíc před vypuštěním do českých kin jsem si to stáhla v původním znění a stačila jsem to zkouknout snad stokrát :D pak jsem na tom byla v kině s dabingem a byl to děs. Pro mě budou vždy Rapunzel a Eugene alias Flynn Rider (česká Locika a Evžen/ Rychlík mi rvou uši). Navíc jako Rapunzel bych uznala jedině Janu Mařasovou, páč má podobný hlas jako Mandy Moore a už dabovala Ariel i Mulan ... no Ivana Korolová prostě néééé. :D a co se týče Eugena, tak na Zacharyho nikdo nemá natož pak Kotek, kterýho mam v hlavě zafixovanýho jako Harryho Pottera už navždy a s původním hlasem si vůbec nesedl.
A to nemluvim o tom, kolik hlášek tim dabingem totálně uzemnili. Flynnovi třeba celou větu "Jednu takovou si taky musim pořídit." předělali na obyčejné "No teda, no teda, no teda."
To jsem si říkala: WTF? ... Písně jsou taky v originále lepší, Iva ve výškách moc ječí a Kotek to nechal rovnou nazpívat Izdnýmu.
Ale musim uznat, že jedna hláška v češtině byla dobrá.
Flynn: " ... Vostrý co?" :D u toho jsem se zasmála, ale jinak prd.
V obchoďácích jsem viděla prodávat šaty Rapunzel i s blond copem a před pár dny jsem si kupovala čokoládový vajíčka Tangled s postavičkama z Tangled. :D

7 Connie Connie | Web | 19. června 2011 v 0:34 | Reagovat

skvěle napsané :), jinak moc se mi pohádka líbila, není od toho se na ní podívat v originále, navíc když už jsi ji jednou viděla :), angličtina není těžká a je jí pěkně rozumět :)

8 Pee Pee | Web | 19. června 2011 v 8:33 | Reagovat

Podle tvého článku to zní jako pravdu kvělá pohádka, takže děkuji a jdu si ji někde najít a stáhnout =)
Sice mám radši hrané povídky, ale i anymované jsou občas dobré =)

9 Kyasarina-onee-chan Kyasarina-onee-chan | Web | 19. června 2011 v 10:12 | Reagovat

když o tom tak přemýšlím, asi si ji budu muset někde stáhnout :D

10 Barunie Barunie | Web | 19. června 2011 v 12:02 | Reagovat

Vypadá to zajímavě :) miluju animáky, vždycky budu mít zafixovaného Shreka, Madagaskar a další. A tohle chci taky vidět. Ale budu si muset počkat, protože ted nemám náladu na kino :D takže další skvělá recenze :)

11 Kath Kath | E-mail | Web | 19. června 2011 v 13:55 | Reagovat

Ahojky, našla jsem první díl medítora skladam - http://knihy.abz.cz/prodej/mediator-1-krajina-plna-stinu :)

12 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 20. června 2011 v 19:13 | Reagovat

Na vlásku... na tom jsme byla v kině. Ježiši, to bylo ÚŽASNÝ! :D Hlavně asi pánvička (Byla jsem na Velikonoce v Itálii, kde se prodávaly místo zajíců takový oooobrovský čokoládový vajíčka s překvapením... Já si vybrala s Tangled a můj komentář byl: Doufám, že tam budu mít nějakou skládací pánvičku. :D (Byla tam gumička, fňuk... :(( :D) A nebo když jsem viděla v trafice v tý Itálii růžovou pánev Hello Kity: Jeee, já ji chci! Budu s ní mlátit lidi! :DDD)
Nejlepší byl ten chameleon. Jak ukazoval "klid klid"... já v tom kině umírala smíchy, to bylo naprosto geniální. :D Samozřejmě v pánvičkou. :D
Jasně, že se ještě známe, jenom mi zabralo hrozně moc času škola, omlouvám se... :(
Btw, gratuluju k získávání recenzních výtisků! :3 Že mi dáš nějaké tipy??? *.*

13 Skullka Nika "Sealand" Elricová Skullka Nika "Sealand" Elricová | E-mail | Web | 20. června 2011 v 19:13 | Reagovat

[12]: * tam má být: Samozřejmě společně s pánvičkou. :D

14 Catyess Catyess | 26. května 2012 v 19:06 | Reagovat

Mluvíš mi z duše, taky se ségrou máme rádi animáky a tenhle nás obzvlášť nadchnul!

15 mulat6 mulat6 | E-mail | Web | 24. února 2014 v 18:27 | Reagovat

milujuem ten film :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama