Vítej v mém světě plném písmenek!

♥ Recenze na filmy

Všechny cesty vedou do hrobu: Westernovská komedie, která vsází na neoriginální vtipy v originálním prostředí

26. června 2014 v 13:07 | Yanny.))
Originální westernovská komedie vás přesvědčí o tom, že bychom všichni měli chodit rovnou v rakvích

Také už jste si několikrát říkali - co ještě mohou filmaři vymyslet za originální námět? Vždyť už skoro všechno bylo natočeno!

Pak se ale objeví nový trailer na další film a vy si říkáte: "No jo, to tu vlastně ještě nebylo!"

Přesně to jsem si říkala, když jsem viděla poprvé trailer na film "Všechny cesty vedou do hrobu", ve kterém hrají známé hvězdy jako Amanda Seyfried, Patrick Neil Harris, Liam Neeson a Charlize Theron. V té hlavní roli se představil Seth MacFarlane, kterého jsme zřejmě do dneška pořádně neznali, ale díky téhle roli na něj určitě jen tam nezapomeneme.

A co se vlastně v této westernovce děje? Louise (Amanda Seyfried) se rozejde se svým dlouholetým přítelem Albertem (Seth MacFarlane) a vymění ho za majitele obchodu, kde se vám starají o váš pěstěný knír (Patrick Neil Harris). Do toho přijede krásná Anna (Charlize Theron), která je manželkou nejobávanějšího pistolníka divokého západu (Liam Neeson). Vše se samozřejmě dostatečně zamotá tak, že z toho vznikne nejedna přestřelka.

Možná se bojíte toho, že bude film příliš sprostý. Přece jenom je od tvůrců "Teddyho", který je vtipy, které si neberou servítky trochu proslulý… No, jemný humor zde nečekejte. Ale na druhou stranu, si dovolím tvrdit, že vás nic z toho přímo neurazí.

Recenze filmu Sousedi: Rodinná komedie, ale i teenagerská podívaná na párty

3. června 2014 v 15:05 | Yanny.))
Film "Sousedi" vypadá jako průměrná komedie, která vyplýtvá všechny dobré hlášky již v traileru. O to víc vás překvapí, když vás baví od začátku až do konce.

Krásný Zac Efron a obtloustlý Seth Rogen. Dům, ve kterém žije mladý pár s čerstvým novorozencem a naopak dům, který okupuje typická americká vysokoškolská kolej Delta Psí. Samé protiklady, že?

A co to znamená? Když se nastěhuje banda vysokoškoláků, kteří chtějí jen každý den pařit až do rána bílého vedle páru, kteří netouží po ničem jiném, než po tom, aby uspali jejich čerstvě narozené miminko a mohli se nerušeně vyspat druhý den do práce, začne válka, která je srovnatelná s tou ve filmu "Baba na zabití". I zde je spousta naschválů, kde si nikdo nebere servítky a chce svého souseda nemilosrdně vystrnadit.

Jak to funguje? Je to spíše trapné a sprosté, nebo se to zkrátka strefí do vašeho vkusu, že se budete smát a ani jednou se neurazíte?

To je otázka. Přesto mám dojem, že si zde nějaký ten svůj prvek humoru najde každý - je libo parodie na filmy Roberta De Nira, nebo nějaké to dojení kojící matky, která se právě opila, ale potřebuje nakrmit svou hladovou novorozenou dceru?

Přestože by obsazení herce Setha Rogena, který je proslulý tím, že hraje v takových podpůměrných snímcích, jako je "Zack a Miri točí porno", mohlo působit dojmem, že jde o další přehnaný film, který nemá jiné žolíky ve hře, než fekální a vulgální vtipy, kde se ubližuje zvířátům, dětem a všichni jen kadí nebo souloží, tenhle film je jiný.

Je zároveň rodinný, ale také teenagerský. Mladí rodiče si zde najdou své problémy, které mají s náhlou změnou v životě, kdy už nemůžou chodit pařit, protože se jim nemá kdo postarat o mimino. Kategorie adolescentů si zde zase najde ty nejdivočejší párty s těmi nejhezčími lidmi v čele.

Vyražte do kina na životopisný film o Charlesu Dickensovi, kterého hraje nepřekonatelný Ralph Fiennes!

1. dubna 2014 v 19:57 | Yanny.))
Těžko byste hledali jiného herce, který by dokázal dobře zahrát největšího britského autora klasiky, Charlese Dickense, než je Ralph Fiennes. Tenhle muž mnoha tváří nás už přesvědčil o svém dokonalém hereckém talentu jako samotný Lord Voldemort, Heatcliff z Na Větrné hůrce, Michael z Předčítače nebo trestanec ze samotného románu Charlese Dickense, Nadějné vyhlídky.

Když jsem se dozvěděla, že se již 9. dubna 2014 chystá životopisný film, který mapuje život mého oblíbeného autora, byla jsem nadšením bez sebe! Tak tohle rozhodně musím vidět, napadlo mě okamžitě.

Do Charlese Dickense jsem se zamilovala už u jeho velkolepých děl jako Oliver Twist, Nadějné vyhlídky a David Copperfield. Ovšem, když si ho zahraje ještě můj oblíbený herec, tak nemám co řešit!

Myslím, že byste rozhodně tenhle filmový, a zároveň tak trochu literární zážitek, neměli propásnout, proto vám o tom píši ještě před tím, než se na film sama podívám.

Přesvědčit vás o tom může i traier k filmu, na který se můžete podívat tady:

Recenze: Velký Gatsby, velkolepá podívaná plná skvělé hudby

13. června 2013 v 13:15 | Yanny
Před tím, než se pustím do recenze na film Velký Gatsby, který teď zase hýbe s filmovým celým světem, chtěla bych říct několik slov k tomu, jaké mám plány s rubrikou Recenze k filmům. Vždy jsem tuto rubriku trochu zanedbávala. Protože upřímně - kdo stíhá psát recenze na všechny skvělé filmy, které kdy viděl? Je jich tolik… U knih je to snazší, s těmi strávíte víc času než jen dvě hodiny, více nad nimi přemýšlíte a už během čtení dumáte nad tím, co do recenze napíšete. Stejně mě to ale mrzí, že i tu druhou kulturní část mého já, tak zanedbávám. Moc lidí to neví, ale jsem velkým milovníkem i filmů a neskutečně ráda chodím do kina. Nejraději bych viděla všechny filmy na světě, přečetla všechny knihy… A když je nějaká kniha zfilmovaná, ještě lepší! Čím se ale tahle změna v mém "tvůrčím plánu" objevila? Možná je to tím, že mám konečně trochu více času- ano, skutečně se mi podařilo úspěšně odmaturovat (a musím si to v duchu říkat denně, protože to pořád nějak nechápu), ale hlavní důvod je ten, že jsem začala pracovat v kině. A mám tak všechny promítané filmy zadarmo. Není to snad dostatečný důvod se konečně pořádně pustit do recenzí na filmy? Upřímně, kolikrát stojíte před tabulí nabídky filmů v nějakém multiplexu a nevíte si rady? Snad vám mé názory pomohou.


Velký Gatsby
Hrají: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Isla Fisher
Žánr: Drama, Romantický
Recenze:
Byl to nejočekávanější film letošního jara. A také nakonec i nejúspěšnější.
Velkého Gatsbyho jsem vždy znala jen jako knihu, o které jsem si vždycky říkala: "Jednoho krásného dne si ji přečtu." Stejně jako u spousty dalších děl.
Někdo znal starší filmové zpracování s Robertem Redfordem. Já upřímně ne, ale třeba mí rodiče přirozeně ano.
Když jsem se poprvé dozvěděla, že by Velkého Gatsbyho měl hrál Leonardo DiCaprio, přišlo mi to tak přirozené, že jsem si to automaticky spojila s dalším Oscarovým snímkem, aniž bych vůbec věděla, jaké to bude.
Pokud mě už nějakou chvilku znáte, víte, že jsem na takové filmy a knihy trochu "ujetá".
Tragická láska, móda období mezi světovými válkami, světová klasika…

500 dní se Summer, story about love. Not a love story.

28. března 2012 v 9:04 | Yanny.))


Hrají: Zooey Deschanel, Josph Gordon-Levitt
Žánr: Romantická komedie

Přestože se chlubím tím, že snad není romantická komedie, kterou bych neviděla, nepíšu na ně často recenze. Protože bych upřímně nedělala pomalu nic jiného. Vážně jsem viděla skoro všechno... Ale dnes, když se mnou odmítl spolupracovat internet a z knížek už mě trochu bolela hlava, jsem si pustila další z té spousty romantických šlágrů, které vznikají v Hollywoodu. A jelikož nemůžu na facebook, abych o tom vyprávěla svým kamarádkám a moje sestra je kdesi v dáli, chci s tímto filmem tentokrát seznámit vás.

Myslím si, že tohle je zrovna romantická komedie, která nikoho neurazí. A bude se líbit všem.

Kupodivu to není typ romantického příběhu, u kterého byste si vyplakali oči. Naopak. Spíše se nejednou nahlas zasmějete.

Děj:

Příběh není nijak složitý. Bude na něj stačit pouhých pár slov - Tom a Summer, dvě rozdílné povahy, které se střetnou. Tom je klasická romantická duše. Podle slov vypravěče: "Nebude nikdy šťastný, dokud nenajde svou spřízněnou duši." Summer je na rozdíl od něj holka, která si dělá, co se jí zlíbí. A po rozvodu svých rodičů nevěří v něco tak nehmatatelného jako je láska. Potkají se v práci a Tomovi se od prvního pohledu líbí. A tak začíná 500 dní, které se točí kolem téhle krásky s ofinou a velkýma očima.

Musím říct, že při hlášce: "Nesnášim skvrnu na její hrudi ve tvaru švába!" jsem málem vyprskla pití na obrazovku svého notebooku. :D

A při závěrečné scéně jsem se tak zasmála, že jsem pak ještě dobré 3 minuty zírala na titulky a usmívala se jak pitomá… (K této scéně musíte mít alespoň základní znalost angličtiny a vědět, jak se řeknou roční období.)

Není to nějaké mistrovské dílo, ale hrozně milý film o tom, jak se vyrovnat s rozchodem a uvědomit si, že zrovna ta jedna osoba není jediná ryba ve vodě.

Já osobně jsem z toho úplně unešená a vlilo mi to novou krev do žil. :D Není to film, který bych viděla jenom jednou. Těším se, až se na to se ségrou podívám znovu. :)))

Tak na co čekáte? Stahujte! :P

Hodnocení: 70%

Happy Hunger games! And may the odds be ever in your favor!

25. března 2012 v 4:22 | Yanny.))


"Happy Hunger games, and may the odds be ever in your favor."
Zní teď všude, kam se jenom pohnete. A to to pravé šílenství ještě ani nezačalo. Věřte mi.

Téměř před rokem jsem zde věštila budoucnost - tvrdila jsem, že se z těchto knížek a filmů stane nový fenomén a bude o tom mluvit každý. Měla jsem pravdu? O tom se teď můžeme přesvědčit.

Základem toho všeho, je dobrý první díl. Aby nalákal co nejvíce potenciálních nových čtenářů.

A to se tvůrcům filmu skutečně povedlo.

Vytvořili film, který má to správně cosi, co mě neustále vrací k tomu, abych nad tím přemýšlela. Abych si na internetu sháněla jakoukoliv informaci o hercích a o natáčení druhého dílu. Nutí mě to k tomu, abych na ten film zašla do kina ještě jednou. A já také půjdu.

Byla to nostalgie. Duchem jsem se vrátila do dob, kdy mi bylo 15 a nedočkavě jsem se třásla na Nový měsíc. Ale tentokrát jsem se cítila ještě líp, byla jsem totiž jako jedna z mála zasvěcených už od samého začátku!

Měla jsem obrovskou radost, že jsem začátek tohohle fenoménu zavětřila už při jeho zrodu a měla tou možnost, to oznámit světu.

Vždyť, kolika jsem to vnutila? Kolika lidem jsem řekla, aby si to přečetli, že nebudou litovat? A kolik lidí mi za to pak poděkovali, protože podle jejich slov - lepší knížku nečetli? Bylo jich opravdu skoro 10-20. Začínám uvažovat, že si řeknu Fragmentu o nějaké provize z tržby! :D

No a jaký byl vlastně film?

Říkala jsem si, že bych vám měla oznámit, zda to za to opravdu stojí a zda budete zklamaní, nebo ne…

Nemějte strach! Tenhle film je totiž úplně naprosto přesný jako kniha!

Upřímně ani nevím, o čem bych vám tak měla poreferovat… protože jednoduše, děj všechny moc dobře známe… kritizovat opravdu není co.

Twilight sága: Rozbřesk, část 1. - Spusta lásky, smíchu, pláče, krve a sexu. ♥

17. listopadu 2011 v 3:45 | Yanny.))


Po dvou letech oddané lásky ke všem Cullenovým a k propršenému městečku Forks konečně zase přicházím s článkem o Twilight sáze- knihách i filmech, co nejedné z nás změnily život.

Po letech, ve kterých jsem si prožila nespočet svých malých romantických zážitků, kdy jsem přečetla police a police nových knih, zhlédla kilometry filmových pásů a kdy se ani jedno z toho nemohlo vyrovnat tomu, co jsem cítila, jakmile jsem dočetla poslední větu, nebo viděla poslední scénu z tohohle příběhu, jsem to konečně cítila znovu.

Cítila jsem ten pocit, který jsem měla listopadu v roce 2009 a který mi tolik chyběl.

Už dávno jsem se naučila říkat větu, za kterou jsem kdysi všechny své kamarádky kamenovala a kterou jsem doufala, že nikdy nevyřknu: "Je to už dávno pryč, už mě to tolik nebere."

Bylo to zlé, protože jsem si opravdu ještě hodně dlouho po té největší průtrži šílenství stále udržovala svou závislost. Připadala jsem si jako námořník, který jako poslední opouští svou milovanou loď. Nechtěla jsem se prostě toho svého dokonalého světa nehynoucí lásky ani za mák vzdát.

Ale pak přišlo léto 2010, kdy jsem byla na premiéře Zatmění společně se svou spřízněnou duší Kačenkou a bylo to… nevím, nijaké. Ano, viděla jsem to. Líbilo se mi to. Ale ani jednou jsem nevydechla údivem, neplakala jsem (což je u mě opravdu divné, věřte mi) a po skončení filmu jsem odešla domů, odjela na letní prázdniny a rázem zapomněla, že jsem to vlastně viděla. Prostě ve mně ty pravé "upíři pocity" jednoduše nebyly.

A od té doby? Už jsem si stála za názorem, že z toho udělali komerční frašku, která opravdu jenom nabádá k tomu, aby si z ní všichni chlapi (a nejenom oni) dělali srandu.

Za tímhle názorem si stojím do dnes, protože sledovat ten rozhovor mezi vlky se "zmutovanými-starwarsovými hlasy" bylo opravdu příšerné. A bolestivé. Jak to mohli jenom dopustit, aby to vyznělo tak strašně trapně? Jak to mohla dopustit Stephenie?

A i některé herecké výkony, u kterých opravdu nemáte daleko k výprsku smíchu, byly politováníhodné. Vím, že se Taylor Lautner teprve učí být skutečným hercem a že povahu Jacoba vystihl správně, protože on opravdu Bellu neskonale miloval, ale kdyby trochu ubral na svém (ano, jinak to opravdu říct nemůžu) poker face, když všechny utvrzuje o tom, že Bella je jediný jeho smysl života, film by hned měl o jednu hodnotící hvězdičku navíc.

Ale ano. Nešlo by to, aniž bych nemohla chválit. A já vážně musím. To, jakým způsobem Kristen všechno zahrála, bylo neskutečné.

Receze: Pan Nikdo (Mr.Nobody)

28. června 2011 v 15:00 | Yanny.))

Originální název: Mr. Nobody
Žánr: Drama / Fantasy / Romantický / Sci-Fi
Hrají: Jared Leto, Diane Kruger a daší

Protože jsem nemohla na Prague city festival a neviděla jsem 30 Second to Mars a Jareda Leto s jeho uhrančivýma modrýma očima, chtěla jsem si to trochu vykompenzovat a stáhla si film, ve kterém hrál hlavní roli. Lidé o Mr. Nobody často mluvili a na csfd.cz měl výborné ohlasy. Už jen ten název ve vás evokuje nějakou záhadu a otázku.

Nemo Nobody je v roce 2092 nejstarší a poslední smrtelný člověk na zemi. V této době již lidé vymysleli, jak se stát nesmrtelnými a ten, kdo kdy naposledy zemře je starý, 117 letý dědeček, který si nedokáže vzpomenout na svůj život. Sedí u doktora a ten ho nutí, aby si vzpomněl… posléze začne jemu a mladému novináři vyprávět příběh. Ne, jeden, ale rovnou tři. Vypráví tři své životy, ve kterém měl tři ženy, tři domy, tři zaměstnání a také tři rozdílné smrti. Je jen na vás, o kterém životě si budete myslet, že je ten pravý a co si domyslel starý popletený děda… Anebo je to jinak?

Musím říct, že jsem do posledních minut naprosto nechápala. Říkala jsem si: "Tak jak vlastně umřel? Vždyť už je mrtvý tolikrát!"
Na samém konci se plesknete do čela a naštvete se. Čekáte složité a spletité vysvětlování všeho a stačí jedna věta a vy se jen usmíváte a říkáte si: "Aha."
Musím říct, že kdyby tam nehrál Jared, nejspíš bych se nudila… ale takhle jsem se mohla těšit na každý jeho záběr. :D I když je tam častěji jako patnáctileté nemehlo nebo 117 letý popleta.

Pokud máte rády filmy, které vám budou namáhat mozek, a také rády propadnete do těch nadpozemsky modrých očí Jareda Leta, koukejte stahovat.

Já jsem ráda, že jsem to mohla vidět, i když jsem už viděla lepší filmy. :)

Hodnocení: 80%

Recenze: Na vlásku (Tangled)

17. června 2011 v 17:00 | Yanny.))



Na vlásku
Originální název: Tangled
Dabují: V českém znění - Vojta Kotek, Helena Vondráčková,..
V původním - Mandy Moore
Žánr: Animovaný, Pohádka, Muzikál

Já a má dvacetiletá sestra, věrné fanynky všech animáků. Nedokážu vám ani vyjmenovat, které všechny kreslené filmy jsme spolu už viděly a kolik hlášek z nich denně použijeme v normálním životě.
Ukázka ve filmu na mě působila spíš hodně pohádkově, přece jenom to není naše zbožňovaná Pixorka a je na námět pohádky o Zlatovlásce, ale nespočet skvělých recenzí a doporučení od mých kamarádek, které se jinak animáků obloukem vyhýbají, mě přimělo, abych věrně a nedočkavě čekala, až se na internetu konečně objeví dabovaná česká verze, abych si ji mohla stáhnout. Protože ačkoliv jakkoliv preferuji originální znění u filmů, k animákům patří dobrý dabing asi jako ke Shrekovi Oslík, ke Glorii Melmen nebo k Wazovskimu James P. Sullivan.
Uvelebily jsme se sestrou tradičně na pohovku, přinesly všechny dobroty, které jsme doma našly a jen řvaly a prskaly smíchy nad všemi těmi hláškami. A na konci jsme nezklamaly a zase uronily nejednu dojatou slzičku a troubily do kapesníků. :D
Opravdu musím konstatovat, že je to jedna z nejkvalitnějších pohádek. A nejen pro děti. Jsem příjemně překvapená, že Walt Disney ještě dokáže všechny strčit do kapsy a úžasně jít se svými nápady s trendy filmových tvůrců.

Trailery k očekávaným filmům tohoto roku.

15. června 2011 v 14:58 | Yanny.))
Momentálně se všude vynořují nové a nové trailery na filmy, na které se můžeme těšit toto léto v kinech. Anebo později. Na tom nesejde, hlavní je, že na stříbrná plátna přjdou a já vás s nimi seznámím, abysme se mohli náležitě těšit a třást. :)

Twilight sága: Rozbřesk: část 1.

Originální název: The Twilight Saga: Breaking Dawn: Part One
Žánr: Fantasy / Romantický / Thriller
Hrají: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner,.. (však je všechny známe)
Anotace: Čvrtý díl ságy Stmívání pokračuje. Poté, co Bella odsouhlasí svatbu s Edwardem, se vše začne komplikovat. Plán je vymyšlený, po svatbě bude Bella přeměněna na upírku, aby mohla strávit věčnost se svým milovaným. Ale jak zareaguje Vlčí smečka z La Push? Dohoda je jasná, nikdo z rodinky Cullenových nesmí kousnout člověka. Je Jacob Black připravený se svou smečkou zničit Cullenovi po tom, co se tak stane? Jsou tu však i jiné problémy. Forks navštíví Volturiovi a Cullenovým hrozí naprosté zničení. Přežijí? Jenom Bella může odvrátit tuto katastrofu...

 
 

Reklama